Flera versioner av krysantemum

posted in: Teckningar | 0

Jag är inte klar med temat krysantemum än! Krysantemum är verkligen en underbar blomma, väldigt vacker och riktigt rolig att teckna och måla. Det är just därför jag återkommer till blomman igen och igen, men då med hjälp av olika tekniker.

Jag tecknar gärna ett mönster som är inspirerat av Krysantemum, det är en gammal favorit!

Första blyertsteckningen på evigheter

posted in: Teckningar | 0

När jag var riktigt ung så tyckte jag det var roligt att teckna med blyerts. Men någonstans så lade jag ner pennorna och tog upp penslar istället. Det blev mycket akvarell och en del akryl. Idag föredrar jag tuschpennor, men testar gärna andra tekniker lite då och då. Nu var det dags för blyerts. Blommor är tacksamma motiv. Skuggorna är ofta fina och skapar djup i motiven. Jag satte igång och teckna en krysantemum och det gick rätt bra, roligt var det också!

Med händerna i jorden

posted in: Lantstället | 0

Den här helgen har jag inte tecknat ett streck, gjort en prick eller lyft en pensel. Däremot har jag skyfflat jord! Helgen tillbringades i stugan och med lite hjälp har nu alla perenner flyttas till ny plats, odlingsområdet har grävts upp och pallkragarna har flyttats och nya frön är satta. Det var himla jobbigt och det tog hela dagen, men samtidigt så är det riktigt roligt! Hoppas det blir bra och att perennerna överlever.

Det är så spännande att se vad som tittar fram nu på våren! Det dyker upp blommor både i rabatterna och på gräsmattan. Pionen var en riktigt glad överraskning!

Tre buketter fick följa med hem till stan, härligt med lite stugkänsla i lägenheten!

Mönster som terapi

posted in: Teckningar | 0

Det här mönstret är ganska pillrigt. För att få det så fint som möjligt gäller det att försöka skapa samma storlek på mellanrummen mellan alla streck. Det är rätt svårt, men man får ju chans att träna på både streck och mellanrum i alla fall. Undrar hur många streck ett sådant här mönster består av? Jag tänker inte räkna! Fördelen med ett sådant här repetitivt mönster är att det är väldigt avslappnade att skapa, jag skulle vilja påstå att det är ren terapi! Kan rekommenderas!

Duttandet resulterade i guldlöv

posted in: Teckningar | 0

Det började med ett enkelt löv, som fick fibrer, typ, eller något sådant. Sedan fick jag för mig att jag skulle fylla ytorna mellan fibrerna med guld. Det blev ett himla jobb, jag fick dutta partierna med en guldpenna. Jag använde en sådan här guldpenna som man måste skaka som en galning och sedan trycka ner spetsen hundra gånger som resulterar i en flod av färg, om man har tur. Snabbt gällde det att sätta igång med duttandet! Att täcka löven med guldfärg tog betydligt mycket längre tid än jag trodde att det skulle göra. Men resultatet blev rätt bra och duttandet gjorde att löven blev lite mer levande.

Eget tryck på julpapper

posted in: DIY | 0

I år tänkte jag försöka låta bli att köpa julpapper. Planen är att fixa eget istället!

Det gamla potatistrycket fick det bli! Jag skar ut en stjärna och en gran ur potatisar. Jag använde akrylfärg som tryckfärg som jag applicerade på en vanlig disksvamp som fick fungera som stämpeldyna. Sedan var det bara att gå loss på presentpappret och stämpla stjärnor och julgranar. Pappret hade jag hemma sedan tidigare. Jag hade svårt att hejda mig när jag satte var igång! Det blev ett par meter dekorerat julpapper med de två mönstren.

Jag skrev även ut ett gäng teckningar som jag hade förminskat för att passa som etikett.

Vackra gamla byggnader

posted in: Lantstället | 0

I helgen var vi i stugan och under en av dagarna gjorde vi en utflykt till Kopparberg. Där finns ett område med vackra gamla byggnader. Jag ser gärna mönster lite överallt, och här var fasaderna en vacker inspirationskälla till mönster.