Sommarresa 2016 – Planering

Blogg, Resor

Vi började planera resan för flera månader sedan. Resan skulle inte bara bli fantastisk den skulle bli episk! Resan var dessutom ett sätt att fira min 40-årsdag då jag fyllde år dagarna innan planet skulle lyfta till Asien.

Vi ville skapa en rundresa i Asien som kombinerade sol, bad, avslappning, kultur, storstad och lite lyx däremellan. En månad ville vi vara ute och resa. Det blev en utmaning att försöka planera en resrutt med bra väder eftersom det är regnsässong på flera av de platser vi ville besöka. Vi gjorde massor med ändringar men tillslut fick vi till det.

Malaysia – Kuala Lumpur & Redang

Efter en mellanlandning i Bangkok flög vi vidare till Malaysia. För att återhämta oss efter den långa resan bestämde vi oss för att stanna några dagar i KL innan vi flög till östkusten för att ta båten ut till paradisön Redang för strandhäng, sol och bad.

Strändhäng på Redang Malaysia 3

Vietnam – Hue, Hoi An & Saigon

Efter några dagars slappande vid stranden bestämde vi oss för att flyga vidare via Kuala Lumpur till Vietnam och Da Nang och därifrån till Hué. Hué är en gammal kejstarstad med massor med historia och kultur. En tre timmars lång bliresa tog oss till nästa stad; Hoi An. Hoi An är också en gammal mysig stad med en av de charmigaste miljöerna man kan tänka sig (vi har varit där tidigare). Vi avslutade vår resa i Vietnam med några dagar i den livfulla storstaden Saigon, även kallad Ho Chi Minh City.

Lanternor i Hoi An-3

Thailand – Bangkok

Nya flygbiljetter tog oss till Bangkok för lite mer storstadspuls innan vi slutligen flög tillbaka hem till Sverige, fyra veckor efter att vi påbörjade vår resa.

Regnet ror sig sakta mot rooftopbaren Bangkok aug 2016-1

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s