Sommarresa 2016 – Hoi An

Blogg, Foto, Resor

Vi åkte igenom Hoi Ans gator, kantade av gamla byggnader, små butiker och turister. Det är nu tredje gången vi är här, sist gång var för sju år sedan.

Hoi An är en av Vietnams äldsta städer med en stadskärna som är ovanligt väl bevarad. Mellan 1400- och 1700-talen fungerade staden som en hamnstad för kryddhandeln. Handelsmän från Kina, Japan, Nederländerna och Indien stannade ofta i flera månader i Hoi An i väntan på de rätta vindarna. Denna väntan gjorde att många köpmän köpte hus för boende och lager i staden. Flera av dessa hus finns bevarade än idag.

Staden delades upp i enklaver för de olika nationaliteterna. För att komma till den japanska delen bar man tvungen att gå över ”Den japanska bron”.

När vi var här sist var staden en relativt lugn turiststad med billiga hotell. Nu har staden expanderat, inte minst i och med de stora resorten som kantar stranden från Hoi An till Da Nang. Den sköna lugna känslan var inte densamma.

Vi lånade cyklar från hotellet och cyklade ut på landsbygden. Landskapet var vackert med vägar som slingrade sig längs gröna risfält, små byar och fiskeläger. Människor stannade och vinkade och hälsade. Det här kändes mer äkta än inne i staden Hoi An.

Hoi An är verkligen en charmig stad, men trots det så kommer vi nog inte resa tillbaka hit utan föredrar att behålla vår minnen då staden fortfarande var en liten lugn, mysig pärla.

Hoi An Vietnam 2016

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s