Sommarresa 2016 – Bangkok

Blogg, Foto, Resor

Det var dags för resans sista stopp; Bangkok. Vi har varit i Bangkok flera gånger tidigare, även om det var ganska många år sedan sist. Det var i alla fall underbart att komma tillbaka till denna livliga storstad!

Första kvällen mötte vi upp vänner till maken som tog med oss till färgstarka China Town. De kände till ett gatuhak som bjöd på den mest underbara seafood-maten. Det var knökfullt och vi fick vänta innan vi fick bord, men det var det värt för jösses så gott det var!

På min lista över sådant som jag ville göra i Bangkok, var att besöka en rooftop bar. Det finns massor med barer att välja mellan och det visade sig att vi hade en populär bar ganska nära hotellet, så valet föll på Octave Rooftop bar. Väl uppe såg vi tyvärr en vägg med regn komma emot oss, så det blev att snabbt dra upp kameran och ta några kort och sedan ännu snabbare surpla i sig den goda drinken som resulterade i en grym brain freeze. Men vi klarade det, och väl tillbaka på vårt hotell så började det spöregna.

Efter en månads lång resa var det nu dags att åka hem med massor av härliga minnen och upplevelser. Den bästa tiden var faktiskt på ön Redang, men samtidigt så var det helt rätt att åka därifrån när vi gjorde det, för en allt för lång vistelse på en ö utan att ha mer att göra än att sola och bada blir faktiskt tråkigt efter ett tag. Hue var en intressant stad med massor med kultur medan Hoi An hade exploaterats lite för mycket för vår smak. KL, Saigon och Bangkok är alla härliga storstäder på sina sätt och alltid trevliga att återvända till.

Tack för den här resan, men på återseende Redang måste jag nog säga och hoppas på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s