Prickig arkitektur i Art Nouveau-stil

Blogg, Mina teckningar & målningar

Jag älskar arkitektur, speciellt när den är utsmyckad och dekorativ, gärna i klassisk Art Nouveau-stil. Ett fint exempel är fasaderna i gamla stan i Riga. I just det här området är husfasaderna som konstverk med mjuka skulpturala former och med en dekorativ ornamentik. Det är så vackert!

Jag har tagit massor med foton på de fina fasaderna i Riga och en av dessa bilder har jag använt som förlaga till den här prickteckningen. Det tar verkligen lång tid att skapa en teckning med hjälp av prickar och just den här har tagit mig en månad mellan jobb och vardagsbestyr. Men trots att det tar sådan tid, så tycker jag om att arbeta med den här tekniken; att bygga upp bilden med mer eller mindre prickar för att skapa ett motiv. Jag vet inte hur många prickar det kan röra sig om, men här är i alla fall resultatet.

 

Här kan du se fler av mina prickteckningar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s