Långhelg i Krakow

Blogg, Resor

Att åka utomlands är alltid ett litet eller stort äventyr. Att flyga med Air Berlin innebär 2 av 3 gånger att man får vara med om oförutsedda händelser, en del kallar det äventyr. Sist gång blev det fel på ena motorn vilket innebar att vi fick vända tillbaka till Berlin efter 30 minuter. Resultatet blev en natt på ett gammat östtyskt hotell ute i ödemarken och en midsommarafton på flygplatsen i Abu Dhabi.

Nästa gång gick det bra, då kom vi både fram och tillbaka till Wien utan några problem.

Nu i helgen var det dags igen. Förseningen från allra första resan hade gett oss vouchers som kompensation som vi nu använde när vi flög till Krakow för en helg. Oväder i hela Tyskland innebar försenade flyg och vi kom inte iväg från Arlanda alls denna gång. Midsommarafton firades i år på ett flygplanshotell i ett industriområde närheten av Märsta med hotellmiddag! Middagen gick inte att klaga på för den var riktigt god, men platsen var bara helt fel. Nästa dag gjorde vi ett nytt försök, och nu kom vi iväg, dock med ytterligare förseningar till Krakow.

Väl på plats visade sig Krakow från sin allra bästa sida med fantastiskt väder, en härligt fläktande vind och en stad full med glada människor. Maten var som vanligt underbar och vi sov som stockar alla nätter!

När man reser med maken och bonussonen, då får man hänga med på flygplansmuseum, så är det bara.

Och de får hänga med mig till botaniska trädgården.

När avresedagen kom, började meddelandena rassla in i inkorgen tidigt på morgonen. Det var förseningar igen hos Air Berlin. Vi, som var bokade på ett kvällsflyg med mellanlandning i Berling, började ana en oroväckande möjlighet att inte komma hem idag och såg flygplanshotellet ute i ödemarken framför oss. Inte en försening till! För att undvika fler förseningar, letade maken fram nya biljetter till ett vettigt pris med SAS istället, det kostade en slant men det var det värt, resan gick både fortare och vi kom hem tidigare än planerat. Vi kom hem idag. Aldrig mer Air Berlin!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s