Mönster i höstens färger

posted in: Teckningar | 0

Ibland måste man utmana sig själv och gå åt ett annat håll och göra något nytt än bara fortsätta med det man alltid gör, det bekväma och det bekanta. Själv tycker jag att utvecklingen stannar av eller i alla fall går i betydligt saktare takt framåt. Ett steg framåt för mig var att testa att teckna mönster i färg. 

Mina mönster är för det mesta svartvita, tecknade med en svart tuschpenna på vitt papper. Att teckna mönster färg är verkligen ett undantag, men det är alltid roligt att experimentera och se hur resultatet blir. Den här gången använde jag penselpennor i olika kulörer. Jag kombinerade flera olika vackra höstfärger när jag målade bladen som formade mönstret. Det var en utmaning att teckna dessa ganska små och detaljerade blad med penselpennor, men det fungerade. Pennorna gav dessutom en vacker effekt till bladen och gjorde dem lite mer levande och inte så platta. Resultatet blev helt ok och jag måste definitivt göra fler försök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *