Prickteckningen som blev en del av en kampanj!

posted in: Teckningar, Uppdrag | 0

Tänk att en av mina teckningar skulle gå från att bara vara en svartvit prickteckning till att ingå i en oktoberkampanj med syftet att skänka pengar till cancerforskningen, det hade jag inte väntat mig när jag satte första pricken på pappret. Men så blev det!

Sedan några år tillbaka skapar Husqvarna en kampanj under oktober för att bidra med pengar till cancerforskningen. I år auktionerar de ut en rosa Automower där alla pengar går till cancerforskningen. Helt nytt för i år är att de har lagt till ytterligare en del i kampanjen. Under oktober går all försäljning av en viss automowerdekor också till välgörenhet. Och just denna unika dekor har jag designat!

När jag fick frågan var det ganska nära kampanjstart, så min lösning blev att använda en gammal prickteckning och arbeta vidare på den. Jag fortsatte att teckna på det ursprungliga motivet då blommor och blad var kapade i originalet. Sedan scannade jag in teckningen och bearbetade motivet i Photoshop. Jag duplicerade blommor och blad så att bilden skulle bli större. Sedan skrev jag ut teckningen på ett tjockt fotopapper och färglade jag motivet med akvarell. Det var en utmaning att färglägga teckningen då papperet sög upp allt vatten på en gång. Så det blev till att bygga upp kulörerna i lager istället för arbeta vått-i-vått. 

Resultatet är en färgglad teckning i blandteknik som nu under oktober går att köpa som dekal till Husqvarnas Automowers. Alla pengar går oavkortat till cancerfonden, Husqvarna dubblerar dessutom summan de får in via försäljningen. Dekalen kan beställas via myhusqvarna.com.

Jag kan inte säga annat än att det känns fantastiskt att ha fått möjligheten att bidra med en design till det här projektet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *