Sommarsemester 2018

posted in: Resor | 0

Det har varit den varmaste sommaren någon av oss kan minas. Solen har stått högt på den klarblå himlen och temperaturen har nått rekordhöjder dagar i rad utan något regn i sikte. Men trots det fantastiska sommarvädret packade vi väskorna och åkte till ett ännu varmare Dubai och Abu Dhabi. 

Planen inför sommaren såg egentligen helt annorlunda ut. Vi har under två år letat efter sommarstuga, och nu var vi återigen mitt i en budgivning medan semestern smög sig på och kom allt närmare. Tyvärr förlorade vi återigen budgivningen vilket gjorde att vi tog ett snabbt beslut att boka flyg och åka iväg någonstans. Vi ville båda ha lugn och ro utan så många krav på aktivitet och upplevelser. Valet föll på Dubai i kombination med Abu Dhabi.

Om det var varmt i Sverige så var det ännu varmare i Dubai och Abu Dhabi. men vi var beredda! Dagarna tillbringades vid poolen och på kvällarna besökte vi mysiga restauranger och åt goda middagar.

Dubai och Jumeirah Beach
Vi var här för några år sedan men i Dubai händer det alltid mycket, inte minst vad gäller byggandet av nya hus. Nyheten denna gång var att de hade hunnit anlägga en helt ny ö i vattnet utanför hotellet. På ön fanns både pariserhjul och hus. Det hade även anlagts en strandpromenad full med restauranger och butiker nedanför hotellet. Vi kände knappt igen oss!

Abu Dhabi
Vi har aldrig besökt Abu Dhabi tidigare, så vi såg verkligen fram emot att få utforska staden. Abu Dhabi visade sig vara betydligt mindre än Dubai. Vi upplevde det som om Abu Dhabi försökte leva upp till och gärna överglänsa Dubai. Det mest märkliga var det nyöppnade museet Louvren. Tydligen har de köpt rättigheterna till att använda namnet i 30 år och sedan har de köpt möjligheten till att låna konst och expertis från Louvren. Vi besökte museet och det visade sig bli resans bästa upplevelse. 

Louvren var lagom stort, vi gick igenom det på strax över tre timmar och fick då uppleva konstens utveckling fram till idag. De föremål och tavlor som visades upp var noga utvalda. Själva byggnaden var en upplevelse i sig. Taket i entrén hade en fantastisk konstruktion och var uppbygd så att ljuset skapade fina skuggor och ljusdagrar. Det var smått magiskt!

Vi bodde bra precis vid stranden. Det var jag och ungefär fem till som tycktes trivas i det varma vattnet. Varmt var det minsann, det kändes inte att man gick i och badade. Resten av hotellgästerna föredrog den svalkande poolen.

Det var så varmt i vattnet att det inte kändes när man gick i och badade.

Vi gjorde ytterligare en utflykt i Abu Dhabi och det var till stadens moské. Moskén var relativt nybygd och är tydligen världens tredje största moské. Stort ska det vara! Den var vit och hade otroligt vackra dekorationer, även om de stora bönerummen var lite väl dekorerade för att passa min smak.

Tillbaka i Dubai
Våra dagar i Abu Dhabi var över och vi återvände till Dubai. Vi bodde nu på ett nytt hotell i en helt annan del av staden. Det är ganska bra att göra så för staden är så stor, och på så sätt kan man se flera delar av staden på ett smidigt sätt. Här blev det långa dagar vid poolen, besök i varuhusen och goda middagar på kvällarna. Vi njöt, kom verkligen ner ordentligt i varv och hade det riktigt bra!

Dagarna gick och resan hade plötsligt kommit till sitt slut. Vi var utvilade och nöjda och det var återigen dags att sätta sig på ett flygplan, men denna gång tillbaka hem till Sverige. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *